12.Marts 2002

Til kalenderen

Dag 258

Chien khong Mekong floden Houay Xai

I dag er vi indstillede på at vi nok må betale monopol-over-fræk-åger prisen på 2500B(500kr)for at blive sejlet over Mekong floden, og kl. ca. 11 kommer vi over.
Vi kommer let igennem told og immigration, en af de første forskelle vi mærker, (vi vidste det godt) er at vi nu atter, efter ca. 15.000km, atter kører i højre side af vejen, det føles helt forkert, men om ikke andet, er vi ikke længere så afhængige af det midlertidige højre spejl!.
En anden mærker vi, da vi veksler penge, ca. 1.000 DKK giver over en million Kip!.
Så kører vi lidt rundt i Ban Houay Xai, spiser nudelsuppe, og køber en vandmelon til 7000!.
Så finder vi en tankstation, for at få fyldt helt op.
Der står ikke noget på standeren, om indholdet, så jeg spørger, og viser tankpasseren dækslet, hvor der står DIESEL, hun nikker, siger yes-yes, og før jeg når at opdage noget, har hun fyldt 15-20L benzin på!.
Åh nej, hvad gør man så, jeg sætter dem igang med at tømme tanken, og læser i bilens manual, hvad der skal gøres, de går igang med at tømme tanken, først med hævert, siden ved at skille nogen slanger ad, da de synes at det begynder at ligne diesel, mener de det er godtnok, men jeg insisterer på at alt skal ud, da der ikke kommer mere ud, hælder de ca 10L diesel igennem, og så mener de det er OK, så de fylder tanken igen.
Det de tapper af, hælder de iøvrigt bagefter tilbage i deres store tanke, alt efter hvad de synes det ligner mest!.
Og så efter ca 5 timer, bliver bilen startet igen, og heldigvis går den som den plejer, da vi så vil køre, vil de ovenikøbet have at vi skal betale for 20L diesel!, og de kan overhovedet ikke forstå at vi ikke synes de skal have nogetsomhelst, de siger at hvis vi ikke vil betale, må de jo tømme de 20 liter af igen!!!, ja de skulle næsten have lov, men vi har brugt tid nok, og betaler modvilligt!.
Så finder vi et sted at holde for natten, i et bolig kvarter.
Til toppen