16.April 2002

Til kalenderen

Dag 293

Laos til Thailand, pludselig går det hurtigt

Ringer til Sengchanh, det er ikke lykkedes ham at træffe nogen, så det må klares pr fax mm. Kører hen mod færgestedet, men bilen stopper igen, æv, så går jeg hen for at finde ud af, hvad vi skal betale for overfarten, men der er ikke et øje, og customs house har også lukket, så det ser ikke let ud.
Men så kommer den kolonne 4*4 biler fra TransAsia, som jeg så for nogen dage siden, jeg får fat i lederen, som hedder Kitti Nilthanom, han siger at de har arrangeret overfarten i forvejen, de kører ikke på Carnet, så de har ikke brug for customs, men ellers kommer de jo som kaldet!.
Jeg skynder mig tilbage og vi kører bilen hen i rækken af biler, får fat i pas og carnet, og går ned til immigration, her får jeg stemplet pas ( ingen brok over de 6 dage for meget, de kunne også lige prøve! ), og får fat i en tolder til carnet'et, han vil komme hen til bilen med det, så jeg skynder mig tilbage, undervejs kommer jeg i tanke om at vi skal have vekslet de Kip vi har, om til Baht, heldigvis får jeg fat i en tuc-tuc, som kører mig, hen til bilen, i banken, og til bilen igen.
Der er i mellemtiden kommet flere biler til, Helle har fået at vide, at der 29, 30 med os, så skal jeg bare have fundet tolderen, så carnet'et kan ordnes, det er der ingen problemer i, så nu er vi klar!, så er det bare spændende, om bilen selv vil køre ombord, men Helle har spurgt om de vil hjælpe os på og af, og det gør de jo gerne, vil får os en god rejsesnak, med flere af dem, især med Suthep Thaisawat fra Bangkok, han har rejst meget, også i DK, og som flere af de andre, synes han at vores tur er noget af det de drømmer om, han kender nogen shippingfirmaer i Bangkok, og han siger at vi kan ringe til ham, når vi kommer til byen, så kan han måske hjælpe os.
Så er prammene endeligt nået herover, og vi begynder at rulle, de kan have 9-12 4hjulstrækkere af gangen, så vi kommer med 3. gang, og kommer selv ombord, færgemanden er den samme småsvindler som sidst, så vi er ret spændte på hvad han vil tage denne gang, siden sidst, har vi hørt at de lokale betaler ca 3000B, for retur!, og vi betalte 2500, den anden vej, så vi er enige om at han kan få max 500!,
da vi kommer over, kan vi selv køre af, men den stejle bakke op til byen, klarer vi ikke, så vi spørger Kitti Nilthanom, om han kan hjælpe, det kan han, vi skal bare vent lidt, imens kommer færgemanden, og vil have betalig, Helle siger at vi har betalt for retur, da vi tog den anden vej, det husker han ikke, siger han, men efter noget snak, accepterer han vores hvide løgn, man må vel nok have lov til at snyde en snyder!,
og snart kommer der en af bilerne, som trækker os ca 3,5km til en tankstation, hvor de andre biler holder, vi havde egentlig bare tænkt os at han skulle trække os op af bakken, så vi har hverken ordnet immigration eller told, så lidt senere tager jeg en tuc-tuc, hen for at få det på plads, her møder jeg et dansk par, som vi også mødte hos Jysk Rejsebureau i Bangkok, verden er jo lille!.
På vej tilbage, hæver jeg penge, går på nettet, og handler mad, og tager en tuc-tuc ud til tankstationen.
Da jeg kommer tilbage, sidder Nikolaj og Alexander og gnasker Chips, og drikker Cola, som de har fået i butikken på tanken, Helle var inde for at købe det, men hun kunne ikke få lov at betale!
Til toppen